lauantai 28. tammikuuta 2017

Se ois näköjään sit ensimmäinen viikko pulkassa!
Hieman on ongelmia tän meidän nettiyhteyden kanssa ollut niin tulee nyt vähän jälkijunassa tekstiä.

Aika verkkaisesti tää on lähteny rullaamaan kun ekat kaksi päivää meillä oli paikallisten kokkiskabojen takia kokonaan vapaita. Ihan kiva sinänsä, ehti hyvin palautumaan lentorumbasta ja edellisten viikkojen harkkaputkesta. Käytiin kans Ottawassa vähän haahuilemassa ja shoppailemassa mm. Walmartissa! Kanada vaikuttaa ainakin Ottawan perusteella varsin leppoisalta paikalta.
Lumimyrskyn yllätettyä kolmaskin päivä vapautui kun chef Gaetan päätti että meidän ei ole turvallista lähteä sillä kelillä ajelemaan ilman nastarenkaita, täällä kun ei nastarenkaita käytetä..

Syötiin sit taas kämpän jääkaappia tyhjäksi koko päivä, se kun oli ihanasti täytetty koulun kokkikokelaiden valmistamilla herkuilla. Kämppä itessään on ihan mukava hirsimökki moderneilla herkuilla kansallispuistossa joen varrella. Samanlaista täälä on pääpiirteittäin kuin Suomessa, enemmän on lunta ja sitä tulee lisää melkein päivittäin. Vieressä menee joki jossa jengi pilkkii mobiileissa pilkkimökeissään. Pihalla menee villikalkkunoita ja peuroja, karhuja ei oo vielä nähty mutta niitäkin tääl ois.

Keskiviikkona sit päästiin jo mestoille. Itse koulu ei hirveästi eroa suomen vastaavista ammatillisista oppilaitoksista. Talossa on kokkispuolten lisäks teurastamo- ja kondiittorilinjat sekä tarjoilu- ja somelieerilinja. Keittiöitä on useita joista uusin on juuri otettu käyttöön, hinta 3,5 miljoonaa! Pöydät ja laitteet kiiltävät niin että luokassa tarvii melkein aurinkolaseja.. Ruokasali on hieman pienempi kuin meillä turuus mutta lounaan lisäksi on joka päivä cartea iltaan asti. Meillä työvuorot on alustavasti kolmesta kymmeneen koko harjottelu. Päivät on nyt kyllä olleet lyhkäsempiä, teemana kun on ollut joku voileipäbrunssin tapanen niin menekki on ollut oletettua rauhallisempaa ja itse hommia toistaseksi naurettavan vähän.

Noita leipiä ja niiden lisukkeita ja joitakin jälkkärileivoksia ollaan nyt sit pari päivää kyhäilty. Annosten tekeminen täälä on mielenkiintonen prosessi kun sama annos saattaa käydä kolmen eri työpisteen läpi ennen tarjolle menoa. Jengi täällä on todella iloista ja rentoa! Vaikka ikähaitaria on porukalla sen 50 vuotta niin kaikki tulee mielettömän hyvin toimeen keskenään. Sen huomaa että ihmiset haluu olla täällä, tiimityöskentely on aivan eri tasolla kuin meilläpäin, ketään ei tarvitse käskeä eikä tääl lähetä metästään pokemonei jokaisen työvaiheen jälkeen, poissaolokulttuuri puuttuu kokonaan. Muutenkin vaikuttaa siltä että ketään ei vituta ja se piristää yleistä menoa kummasti!

Vähän jäi sellanen lämmittelyfiilis tästä viikosta mutta ens viikolla ois sit hommia luvassa senkin edestä kun jo maanantaina aletaan misaamaan viikonlopun safkoja, niistä lisää ensi viikolla :)


-Veikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti